Du lærer af forsøg og fejl, når du laver Bullet Journal. Sagt på en anden måde slipper du ikke for at lave bommerter og brølere, når du går i gang. Nogle er uundgåelige, fordi du skal prøve ting af for at finde den model, der passer til lige netop dig. Men der er også fejl, du lige så godt kan springe over.

Her får du vores samling af forsøg og fejl – samt forslag til at løse eller undgå at gentage dem.

Du planlægger for meget og producerer for lidt indhold

Dan kan nemt fortabe dig i at se gør-det-selv-videoer. studere forskellige jounaler og kalendre etc. Det er der ikke den store gevinst ved. Tvært imod kan det gøre det sværere at komme i gang. Start hellere i dag og så minimalistisk som muligt og gør det mere fancy hen ad vejen.

LØSNING: Fokuser på, hvad du vil opnå ved at bruge Bullet Journal metoden. Og gå så i gang med at skrive, lave oversigter, noter, tracke vaner, få overblik over din opgaver, aftaler etc.

Brug ikke dårlige penne der ødelægger dit papir

Ligesom der er stor forskel på både penne og papir, er der også forskel på, hvordan penne og papirtyper passer sammen. Da jeg lavede min allerførste Bullet Journal, lavede jeg en træls fejl allerførste gang jeg satte pennen på papiret…. pennen viste sig at være langt dårligere, end jeg havde regnet med.

Andre penne går måske igennem papiret, så tekst, streger og tegninger kan ses på bagsiden.

LØSNING: Hav et kladdepapir (en side eller et løst ark) i din Bullet Journal til at teste dine penne. Du kender det fra boghandleren, der har et stykke papir i nærheden af kuglepenne og tusser, så kunderne kan tegne kruseduller. Sørg for at have sådan et krusedulleark, så du altid lige kan teste en pen, før du bruger den for alvor.

Din Bullet Journal bliver rodet og uorganiseret

Den grundlæggende BuJo består af index, fremtidslog, månedlog, ugelog, dagslog og samlinger. Der er intet i vejen for at du mixer de forskellige elementer efterhånden som du opretter dem, men du kan med fordel lave en vis organiseret på forhånd.

LØSNING: Start med index, fremtidslog, månedslog, ugelog (mange springer den over) og opret så alle de daglog-sider du har brug for, indtil du igen skal oprette en ugelog eller en ny månedslog.

Frem for at oprette dine samlinger tilfældige steder i din BuJo, kan du også vælge at vende bogen om og så at sige “begynde forfra” men nu med bagsiden som din BuJos forside. I givet fald ender du med en BuJo, der ikke har bagsider, men to forsider. Den ene til kalender-delen og den anden til dine samlinger.

På den måde arbejder du dig frem mod midten fra to sider.

Du kan sagtens bruge bogen bagfra uden at vendere den om. Hvis vi sider, at din BuJo har 101 sider, kan du starte dine samlinger på sidste side. Den første samling, der laves på et opslag (spread) laves så på side 100-101. Den næste samling du opretter bliver placeret på side 98-99. Og så fremdeles.

Tiden vil så vide, om du bruger kalenderdelen mere flittigt end samlingerne.

Du kommer ikke i gang, fordi du er bange for at lave fejl

Køber du en fin og dyr notesbog som din første BuJo er det ofte svært at kommer i gang – særligt hvis du er perfektionistisk anlagt. Du vil jo helst ikke ødelægge bogen allerede fra start.

LØSNING: Lav din første BuJo være i et billigt hæfte og sig til dig selv, hvad sandt er, at det kun er en prøvebog. Det er alligevel noget nær umuligt at lave det optimale fra start. Så tillids dig selv at lave forsøg og fejle.

 

Pin It on Pinterest