Hvis du tror, at en bullet bournal kun er en hobby for kreative sjæle, der kan tegne og male, tager du fejl. Mange springer helt – eller delvist – over det kunstneriske element. De laver en minimalistisk bullet journal og bruger den overvejende til professionelle formål.

Herunder kan du bliver inspireret af folk, der bruger metoden på meget forskellige måder. Den grundlæggende filosofi bag en bullet journal er “rapid logging” – altså at skabe overblik og orden hurtigt og effektivt.

De grundæggende elementer i en Bullet Journal er:

  • Et index, du udfylder løbende
  • Fremtidslog
  • Månedsoversigt
  • Dagslogs
  • Samlinger af information
  • Nøgle til symboler, der letter abejde og overblik

Tjekker du #bulletjournal på Instagram og Pinterest, ser du overvejende farverige og voldsomt dekorerede eksempler. Den mere pragmatiske og professionelle brug af værktøjet er mindre synlig.

Herunder får du nogle professionelle brugeres erfaringer med Bullet Journal.

Hvem bruger en bullet journal

 

Bente Brandstrup, Pigepotentiale –  jeg begyndte at bruge en notesbog i april 2017, da Pigepotentiale fik eget cvr. nr. med tilknyttede coaches fordelt ud over hele landet. I takt med at BuJo er blevet udbredt, har jeg taget de elementer, som gav mening for mig, og implementeret det i min notesbog. Det har givet mere orden i bogen, og samtidig hjælper det mig til at få prioriteret vigtigheden af mine til tider lange ”To do” lister.

Rikke Gade, rikkegade.com  – Har arbejdet med BuJo metoden siden april 2017, og det giver bare så meget mening for mig at samle alle mine post-its med kunder, produktudvikling, nye ideer, ting jeg skal læse etc. 1 sted. Derudover kører jeg også daglige to-do lister, månedsoverview og futurelog – samt et hav af samlinger. Jeg er selvstændig konsulent der arbejder med at nedsætte sygefravær i virksomheder.

Githa Rasmussen, karriererådgiver: Jeg er karriererådgiver og kommunikatør og er lige begyndt. Min plan er at bruge værktøjet til at skabe overblik over opgaver i egen virksomhed, som medarbejder og privat + samling af alle gode noter i ét. Uden en masse “scrap-booking” i hvert fald her og nu.

Louise Lindberg, Selvstændig kommunikationsrådigiver og tekstforfatter, indehaver af Kommid.dk: Jeg bruger Bullet Journal som samlet kalender og planlægningsredskab. Jeg laver brainstorms-to-do-lister som føres over i konkrete ugeplaner med daglige to-do’s. Det hjælper mig til at prioritere – og min årsoversigt giver mig overblik, når jeg skal planlægge fremtidige opgaver. Bagerst samler jeg lister, mindmaps og detailplanlægning af forskellige aktiviteter

Mit bedste tip: lav dine uge/dags to-do’s helt specifikke – hellere fem opgaver, du kan strege en for en, i takt med de bliver løst, frem for én samlet du ikke helt kan få hul på.

Lone EriksenPrimaliva: Jeg er privatøkonomisk mentor og vil bruge BuJo til at samle alle mine ideer og notater. Jeg vil lave et forsøg der viser om det kan give mine kunder bedre økonomisk overblik.

Heidi Bille – Dolphin Consult: Jeg er IT instruktør og -konsulent. Underviser i brugen af IT programmer og er derfor 24/7 på skærm/tastatur. Jeg bruger BuJo til at få styr og samling på alle mine sedler, lister og ideer m.m. – som ligger rundt omkring. Listerne er før bare skrevet uden orden og efterhånden som lister bliver længere med så mange punkter, mister jeg overblikket fuldstændig. Nu får jeg styr på, hvornår jeg skal gøre hvad og særligt, at det jeg så ikke når – det ikke bliver tabt i mængden.

Jade Sax Kristoffersen: Jeg studerer uddannelsesvidenskab på AU og bruger min bujo til debatter, forlæsninger, opgaver, deadlines og networking

 

Har du lyst til at komme med på denne liste og bidrage med inspiration til andre, er du velkommen til at sende en mail med et par linjer. Meget gerne med link til enten dit website, din FB-profil eller din LinkedIn-profil.

Pin It on Pinterest